BMW Sauber breidt gestaag uit

[photo1]Het BMW Sauber team is hard op weg om een echt topteam te worden. De prestaties van het team waren vorig seizoen verrasend goed. De Duitsers nemen willen echter meer, dit blijkt wel uit het geld dat BMW momenteel in haar Formule 1 renstal investeert.

Toen BMW eind vorig jaar Sauber overnam waren er 275 mensen in dienst. Op dit moment heeft BMW Sauber 400 mensen in dienst en dit zal spoedig stijgen naar de 430 mensen. Daarnaast wordt er bij BMW Sauber sinds oktober in drie ploegen gewerkt in plaats van in twee. In drie ploegen werken doen momenteel alleen de grote teams zoals McLaren, Ferrari, Renault, en Toyota.

Naast de investeringen in het personeelsbestand wordt er ook geïnvesteerd in de faciliteiten. Vorig week werd op de BMW Sauber fabriek in het Zwitserse Hinwill een nieuwe supercomputer in gebruik genomen die in samenwerking met Intel was ontwikkeld.

Daarnaast wordt op het fabrieksterrein in Hinwill momenteel een nieuw gebouw gebouwd. Op het terrein van BMW Sauber staat al een fabrieksgebouw en een windtunnel. Het nieuwe gebouw moet meer ruimte creëren en de fabriekshal met de windtunnel verbinden.

In Hinwill wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe BMW Sauber F107 die op 16 januari in Valencia voor het eerst op het circuit te bewonderen zal zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading