BMW Sauber presenteert F1.06

[photo1]Voor 500 gasten en journalisten heeft Sauber BMW vanmorgen de F1.06 gepresenteerd. Zoals wij gisteren al wisten te melden draagt de auto de karakteristieke kleurstelling van BMW, blauw/ rood/ en wit.

De auto is ontworpen door Willy Rampf en is een geheel nieuw design, BMW heeft niet voortgeborduurd op het voormalige Sauber chassis. Opvallend is dat de auto kleine side-pods heeft.

[photo2]Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve zullen om 13.00 de auto voor het eerst de baan opsturen, dit zal gebeuren op het circuit Ricardo Tormo in Valencia.

“De auto ziet er netjes uit”, aldus Villeneuve. “De V8 motor lijkt goed te zijn. Het maakt me trouwens niet uit dat die V8 motor er is, misschien is het wel leuker. Op het rechte stuk scheelt het maar een paar kilometer per uur maar met deze motor kunnen we veel harder door de bochten. De bochten is toch waar de fun te beleven is. We blijven het elk jaar zeggen maar ik denk dat er dankzij de V8 meer ingehaald gaat worden.”

Nick Heidfeld
“Een mijlpaal voor BMW. Vorig jaar was Sauber 8e dus dat is de positie waar we beginnen. We gaan hard werken om zo snel mogelijk de top te halen. Maar als ik zeg dat de fabriek in Hinwill verbouwd wordt en dat dit pas eind 2007 is afgerond dan snap je natuurlijk dat het een meerjarenplan is. We gaan nu testen, ik heb er zin in.”

[photo3]BMW maakte overigens bekend dat de versnellingsbak niet langer in het Zwitserse Hinwill wordt ontwikkeld maar in Munchen. In Munchen ontwikkelt BMW de motor met versnellingsbak, in Hinwill wordt het chassis ontwikkeld.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading