Exclusief: BMW Sauber laat nog weinig los

[photo1]Het BMW Sauber team heeft op de eerste dag van haar presentatie in Valencia nog weinig los gelaten, het team maakte op de eerste dag enkel de nieuwe merchandiselijn bekend. F1News.nl is bij de presentatie aanwezig en brengt exclusief verslag uit.

De nieuwe auto zal morgen pas worden getoond, BMW Motorsport directeur Mario Theissen gaf al wel een hint. De Duitser liet weten dat de auto de kleuren rood, blauw, en wit zal dragen. Blauw en wit staan voor BMW en het rood staat voor de passie van het Formule 1 team.

[photo2]Daarnaast liet men ook weten dat het team een zeer sterke financiële basis heeft.
“Ik wil niet over sponsors spreken maar over partners”, aldus Theissen. “Nadat we Sauber overnamen zijn we gaan praten met Petronas en Credit Suisse, ze gaven meteen al aan verder te willen met ons. Daarnaast zijn O2 en Intel ingestapt, dit is een goede basis. Deze bedrijven sponsoren ons niet alleen financieel maar ook op andere manieren, bijvoorbeeld met technologie. Dat is misschien nog wel veel belangrijker.”

Vandaag wordt de auto wereldkundig gemaakt in het CAC in Valencia, na de middag zal de auto ook zijn roll-out hebben op het circuit van Valencia. De planning is dat zowel Jacques Villeneuve als Nick Heidfeld gaan rijden.

[photo3]”Ik ben benieuwd”, aldus Heidfeld. “Ik ben bij het ontwikkelen van de auto betrokken geweest, wat ik gezien heb is veelbelovend. Ik heb er alle vertrouwen in en kan niet wachten om de auto morgen voor het eerst het circuit op te sturen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading