BMW Sauber werkt aan nieuwe diffuser

Bij BMW Sauber werkt met aan een nieuwe diffuser zoals die ook de teams van BrawnGP, Toyota, en Williams gebruiken. BMW Sauber heeft zelf protest aangetekend tegen het gebruik van deze diffusers maar neemt dus het zekere voor het onzekere.

“We nemen het zekere voor het onzekere”, aldus Mario Theissen. “Gisteren waren de diffusers zoals die van BrawnGP opnieuw dominant. Eigenlijk is het in de Formule 1 nu als bij de 100 meter sprint waarbij enkele sprinters voor de wedstrijd al 10 meter voorsprong hebben.”

“Het gebruik van de diffusers gaat in tegen de filosofie van de Formule 1. De ontwikkelingskosten gaan nu voor alle teams omhoog, daarnaast moeten we ook denken aan de veiligheid. De FIA wilde de bochtensnelheid dit jaar omlaag halen, met deze dubbele diffusers is deze juist verhoogd.”

“Je kunt het Formule 1 – reglement op verschillende manieren interpreteren. Volgens ons mag een dubbele diffuser niet. We hadden in Melbourne al protest aangetekend dus was ons protest in Sepang slechts formeel. Als wij straks in het gelijk worden gesteld kan ook de uitslag van afgelopen weekend worden aangepast.”

“Voor China is er duidelijkheid over de diffusers. Dat is belangrijk voor de sport, dan weet iedereen waar hij aan toe is. Wij werken inmiddels ook aan dubbele diffuser, gewoon voor het geval dat. Dat is niet eenvoudig, de hele auto moet er op aangepast worden. De teams die al een dubbele diffuser hebben zitten ook niet stil, we hebben dus een achterstand.”