Briatore geeft Kovalainen de volle laag

Heikki Kovalainen had zich ongetwijfeld een ander Formule 1 debuut voorgesteld. De jonge Fin had gisteren zichtbaar grote problemen tijdens zijn eerste Grand-Prix, Kovalainen maakte een groot aantal fouten en schoot ook enkele keren van het circuit.

Zijn teambaas Flavio Briatore beschermd zijn jonge coureur niet, in plaats daarvan kreeg Kovalainen forse kritiek. Meteen na de race liet Briatore weten:
“Ik heb geen enkele redenen om Kovalainen te verdedigen. Iedereen heeft het gezien, het was gewoon slecht. Ik zou een idioot zijn als ik zou zeggen dat hij het goed heeft gedaan.”

“Het was niet goed. Als je een seizoen zo begint is het is niet moeilijk om in de rest van het seizoen beter te gaan worden.”

Bernie Ecclestone liet ook nog wat los over Kovalainen. De Brit was echter niet zo kritisch als Briatore.
“We hebben vandaag de echte Heikki niet gezien. Ik weet niet wat er aan de hand was. Heikki is goed, dat weten we. We kennen Heikki van de supersnelle rondetijden tijdens de tests. Wellicht hebben zijn tweelingbroer gezien, hij was niet zichzelf. Ik zal proberen voor Maleisië de echte Heikki te regelen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading