Brits Formule 3 team wil Scuderia Toro Rosso

Het Britse Formule 3 team Ultimate Motorsport is in gesprek met Scuderia Toro Rosso. Ultimate Motorsport wil graag de Formule 1 en wil de renstal die 50% eigendom is van Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz en 50% eigendom van teambaas Gerhard Berger graag overnemen.

Half maart maakte Mateschitz bekend dat hij zijn aandeel in Scuderia Toro Rosso graag wilde verkopen. De Red Bull tycoon kocht het team eind 2004 (toen Minardi red.) van Paul Stoddart. De nieuwe koper moet voor 2010 worden gevonden, dan mag volgens de nieuwe Formule 1 reglementen geen gebruik meer worden gemaakt een klantenchassis. Thans maakt Scuderia Toro Rosso nog gebruik van het chassis van grote broer Red Bull F1 Racing.

“We onderhandelen maar veel meer kan ik er niet over zeggen”, zo is de reactie van Barry Walsh, eigenaar van Ultimate Motorsport. “Ik wil er meer over zeggen als er meer duidelijkheid is. Het doel van Ultimate Motorsport is altijd geweest om de Formule 1 te halen. Als ik aan de haalbaarheid van dit doel zou twijfelen dan had ik nu niet meer bij het team gewerkt. Als alles mee zit kunnen we in 2009 al op de grid staan.”

Ultimate Motorsport is nu actief in de Formule 3, kartsport, en World Series. Volgens jaar wil het team in ieder geval naar de GP2 doorstoten. Het team werd 18 maanden geleden uit de grond gestampt, onder andere door een flink buidel geld van de oliemaatschappij Sonangol uit Angola.

Loading