Honda motoren voor Force India F1?

[photo1]Force India F1 zou volgend jaar wel eens over kunnen stappen van motorenleverancier. Het team uit India maakt nu nog gebruik van Ferrari motoren, volgens ingewijden onderhandelt het team echter met Honda.

De overeenkomst tussen Force India F1 en Ferrari stamt nog uit de tijd dat het team als Spyker door het leven ging. Force India F1 is niet tevreden over de prestaties van de Ferrari krachtbron, wel drukt de prijs van de motor zwaar op de begroting van Force India F1.

Honda zou nu Super Aguri is verdwenen graag weer een zusterteam of een tweede team met Honda motoren in de Formule 1 willen hebben. Honda zou Force India F1 een goede aanbieding hebben gedaan. De Japanners zouden haar motoren en de nieuwe KERS-technologie voor 10 miljoen Dollar goedkoper aan willen bieden aan Force India F1.

Force India F1 heeft nog geen besluit genomen over de motorenpartner voor volgend jaar. Het team bekijkt momenteel de mogelijkheden.

Wel frappant is dat het team juist deze week reed met een versnellingsbak die speciaal voor de Ferrari motor is ontwikkelt. Deze versnellingsbak zal haar debuut maken tijdens de Engelse Grand-Prix. Tot op heden reed het team uit India met een verouderde versnellingsbak uit de tijd dat het team nog Jordan F1 heette.

Loading