Bruni dichtbij Minardi deal

Volgens Minardi teambaas Paul Stoddart is zijn team bijna rond met Gianmaria Bruni. De 22-jarige Bruni kwam dit seizoen uit in het EuroF3000 kampioenschap en werd in juli van dit jaar door Minardi aangenomen als testcoureur.

“Ik verwacht in november één van de coureurs voor 2004 bekend te maken”, aldus teambaas Paul Stoddart. “We zijn bijna rond met Bruni, hij is zeer getalenteerd en klaar voor de Formule 1.”

De keus zal waarschijnlijk op Bruni vallen omdat Minardi hard op zoek is naar geld. Dankzij Italiaanse investeerders beschikt Bruni over het nodige geld. Dit seizoen betaalde deze investeerders al fors voor de testkilometers die Bruni mocht maken.

“Ik verwacht dat Jaguar eind november zijn coureurs bekend zal maken”, zo vervolgd Stoddart. “Ik hoop dat ze voor Mark Webber en Justin Wilson kiezen. Ik denk dat dat de beste keus is voor het team. Ik hoop echt dat Jaguar deze twee bij elkaar kan houden.”

Overigens is het niet geheel onlogisch dat Stoddart dit hoopt. De Nederlander Jos Verstappen is ook in gesprek met Jaguar. De Australiër wil Jos Verstappen echter graag voor zijn eigen team behouden omdat deze over sponsoren beschikt die Minardi eigenlijk niet kan missen.