Budgetgate gaat ongestoord verder

Het is nog niet gedaan met de discussie over het budgetlimiet. De FOTA en de FIA gaan nog steeds rollend over straat als het gaat om het budgetlimiet wat er in 2010 moet komen. De FIA wil het liefst een budgetlimiet van 45 miljoen euro per jaar per team. En de FOTA wil juist van de restrictie af.

Nu de teams zich hebben ingeschreven voor 2010 is nog niks zeker. De teams staan ingeschreven onder voorwaarde dat er voor 12 juni een nieuw concorde agreement ondertekend zou worden en dat het budgetplafond uit de regelementen geschapt zou moeten worden.

Voorzitter van de FIA Max Mosley eist nu dat de teams zich onvoorwaardelijk inschrijven omdat alleen dan de regels voor 2010 (die al vaststaan) kunnen worden aangepast. Om de regels te veranderen moeten alle teams het namelijk eens zijn met de veranderingen. En zo wordt er volgens Mosley een werkbare situatie gecreerd.

Als de teams zich zouden inschrijven zou het koren op de molen van Mosley zijn. Aangezien er 3 nieuwe teams bij moeten komen volgend jaar zullen die teams nooit akkoord gaan met de regelveranderingen omdat zij zich juist dankzij die regelveranderingen hebben ingeschreven. Dat zou betekenen dat de huidige teams verplicht aan het budgetplafond moeten meewerken aangezien er geen unanimiteit heerst. Uiteraard zijn de teams daar nog lang niet over uitgesproken en zal budgetgate zeer spoedig een vervolg krijgen als op 12 juni de definitieve deelnemerslijst voor 2010 bekend wordt gemaakt. Williams en Force India staan al zeker op de deelnemerslijst aangezien ze onvoorwaardelijk ingeschreven staan.

ES