Sutil vs. Albers 5-1

[photo1]Christijan Albers liet voor de Grand-Prix van Canada weten het lek boven te hebben. Vanaf dit weekend zou de Nederlander beter uit de voeten kunnen met de Spyker F8-VII. Niets bleek echter minder waar, in de kwalificatie van de Grand-Prix van Canada moest de Nederlander opnieuw veel tijd toegeven op de rest van het veld.

Adrian Sutil bleef zijn teamgenoot Albers dit jaar voor de vijfde keer de baas. Slechts één keer kon Albers, met twee jaar Formule 1 ervaring, zijn jonge en onervaren teamgenoot voor blijven. Sutil liet er vandaag ook geen gras over groeien en was maar liefst 0,6 seconde sneller dan Albers.

Sutil is hard op weg om zijn naam internationaal te vestigen. Internationale media schrijven niet alleen zeer positief over de Duitser maar ook de andere Formule 1 teams hebben inmiddels belangstelling voor hem getoond. Na zijn snelste tijd in de vrije training voor de Grand-Prix van Monaco hebben diverse Formule 1 teams, waaronder Toyota, bij Sutil geïnformeerd. Er zijn zelfs geruchten die melden dat Sutil na de Grand-Prix van Amerika Ralf Schumacher bij Toyota zal gaan vervangen.

De prestaties van Sutil moeten Christijan Albers toch aan het denken zetten. De Nederlander strijdt nu voor het derde achtereenvolgende jaar achter in het Formule 1 veld. De Nederlander wil maar al te graag naar een beter team maar kon nog nooit echt wat laten zien. De onervaren Sutil lijkt zijn naam na slechts zes Grand-Prix al weten te vestigen.

De positie van Albers staat niet onder druk. Dit lijkt echter niet te danken te zijn aan zijn prestaties maar aan zijn persoonlijke sponsoren en goede relaties met het management van Spyker f1. De gedachte van een overgang naar een andere betere Formule 1 renstal lijkt Albers echter uit zijn hoofd te moeten gaan zetten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading