Burti hoopt op terugkeer

[photo1]Luciano Burti hoopt volgend jaar weer in de Formule 1 actief te zijn. De Braziliaan testte afgelopen jaar voor Ferrari en reed in het verleden Grand-Prix voor Jaguar, en Prost.

Burti was bij de Grand-Prix van Italië in de paddock om daar over zijn Formule 1 toekomst te praten. De Braziliaan is optimistisch.
“Ik heb een hele goede kans voor in de Formule 1 voor volgend jaar. Ik kan er nu helaas nog niets over zeggen, ik moet nog even geduld hebben om meer bekend te kunnen maken.”

Deze maand testte Burti nog één dag voor Ferrari op het circuit van Fiorano. Burti deed dit om Ferrari te helpen met haar drukke testprogramma. Het is waarschijnlijk dat Burti volgend jaar wederom voor Ferrari zal testen en dat de huidige testcoureur van Ferrari, Felipe Massa, volgend jaar voor Sauber Grand-Prix zal verrijden.

“Hier kan ik niet op reageren. Als Massa zou vertrekken dan lijkt het me logisch dat Ferrari op zoek gaat naar een nieuwe testcoureur. Ik heb daar zeker interesse in, het is fantastisch om met een topteam zoals Ferrari te werken. Ik heb een goede relatie met Ferrari, ik denk dat we in de toekomst nog samen gaan werken. Ik hoop alleen niet dat de FIA het testen volgend jaar gaat limiteren, de FIA kan bijvoorbeeld zeggen dat elk team maar één testcoureur in dienst mag hebben. Dan word het ineens een heel ander verhaal.”