“Button naar McLaren”

Het lijkt zo goed als zeker dat wereldkampioen Jenson Button BrawnGP/ Mercedes verlaat en naar McLaren vertrekt. Volgens de Britse pers zou er bij McLaren een driejarig contract voor de 29-jarige Engelsman klaar liggen.

Volgens de geruchten zou Mercedes twee Duitser in haar Grand-Prix willen hebben waardoor er geen plek meer zou zijn voor Button, Nick Fry van MercedesGP ontkent dit: “Dat is niet waar. Natuurlijk zou het leuk zijn voor Mercedes om twee Duitse coureurs in hun team te hebben maar dat is niet de intentie.”

“We hebben Jenson een goed salaris geboden en ik hoop dat hij volgend jaar nog steeds voor ons team rijdt. Maar we moeten niet vergeten dat de Formule 1 niet gescheiden is van de rest van de wereld. We hebben vorig jaar overleeft door een goed beleid te voeren en daar gaan we mee door.”

McLaren zou Button ongeveer 4 miljoen Euro meer salaris per jaar bieden dan Mercedes GP. Volgens de geruchten zou Button het contract bij McLaren al voor het einde van deze week kunnen ondertekenen.

De komst van Button bij McLaren zal vrijwel zeker het einde betekenen van Kimi Raikkonen in de Formule 1. De Fin praat alleen met McLaren en zal anders overstappen naar de rally-wereld.

(pg)