Wintertests van start in Barcelona

De eerste wintertests van dit seizoen zijn dit vanmorgen van start gegaan in Barcelona. Alle teams met uitzondering van Toyota (die starten met testen in Bahrein) zullen vandaag hun opwachting maken op de ‘nieuwe’ slick tyres.

BMW Sauber kwam vanmorgen met een wel heel opvallende auto naar buiten. Het team uit Zwitserland heeft alle 2009 aeroynamica al op de wagen zitten en dat zorgt voor een bijna schokkend uiterlijk van de wagen. Ook Williams test al met de vleugels van 2009. Zo lijken ook de meeste wagens uitgerust met KERS, te zien aan de gele hoogspanningstickers op de wagens en de handschoenen waarmee de monteurs de wagens aanpakken.

Ferrari kwam de baan op en een extra opening op de sidepods. Hoogstwaarschijnlijk is dat die opening er zit om het KERS systeem extra te koelen aangezien de batterij zich achter de coureur bevind. Ook komt Sebastien Vettel vandaag in actie voor Red Bull samen met rally wereldkampioen Sebastien Loeb, testen Takuma Sato en Sebastien Buemi voor Toro Rosso, Lucas Di Grassi en Bruno Senna voor Honda en zal Giedo Van Der Garde voor Renault testen.

ES

Loading