Carlo van Dam beëindigt Formule Renault test

[photo1]Carlo van Dam heeft op 12 en 13 december voor het team van Graff Racing getest. De columnist van F1News.nl kwam in een Formule Renault 2000 in actie, dit jaar wist het Graff Racing team in deze klasse de Franse en Europese titel te winnen.

Na de eerste dag liet van Dam progressie zien, echter de Nederlander had nog steeds wat moeite met het schakelen en het remmen. Op de tweede dag reed de Nederlander van 9.00 tot 12.00 uur zijn ronden op het circuit. Doordat een andere coureur crashte werd de sessie nog voor 45 minuten stil gelegd, ondanks alles wist van Dam zijn snelste rondetijd met één seconde te verbeteren.

Renault zal nu een beslissing maken omtrent de toekomst van Carlo van Dam. Renault zal naar de prestaties van deze test kijken en dan naar een geschikte klasse voor 2003 zoeken.

“Deze test heeft me de kans gegeven om een Formule Renault bolide te leren kennen” aldus Carlo van Dam. “Ik heb mijn rijstijl verbeterd, deze bolide is heel anders dan een kart. De remmen en natuurlijk ook het schakelen is heel anders. Ik vind het jammer dat ik de tweede dag minder heb kunnen rijden dan gepland, ik boekte veel progressie. Nu moeten we uitkijken naar volgend jaar, we gaan bekijken wat de beste opties zijn voor volgend jaar.”

Loading