Chandhok ziet teststoeltje Force India F1 niet zitten

[photo1]Karun Chandhok ziet het aanbod dat hij op Spa-Francorchamps kreeg om bij Force India F1 te gaan testen niet zitten. De Indiër wil liever racen of testen bij een beter team.

“Racen bij Force India F1 zou te gek zijn”, aldus Chandhok. “Maar over testen ben ik niet zo enthousiast. Met de huidige reglementen rijdt je als testcoureur heel weinig, misschien maximaal 5 of 6 dagen per jaar. Dat betekent dat je de meeste tijd naar anderen mag kijken die wel rijden.”

“Ik zou wel interesse hebben in een testrol maar dan bij een topteam. Het is natuurlijk mooi dat Force India F1 met bij het team wil halen. Natuurlijk is dat leuk voor mijn patriottische en emotionele gevoelens. Maar het gaat toch om mijn carrière en daarbij moet ik met mijn hoofd denken en niet met hart.”

“Ik zou dolgraag willen testen voor een topteam in de Formule 1. Ik ben al in gesprek met teams die wat verder op de grid staan dan Force India.”

Zeer waarschijnlijk doelt Chandhok hiermee op team van Red Bull. Chandok maakt namelijk deel uit van het talentenprogramma van de energiedrankengigant. Chandhok testte in het verleden ook al eens in de Formule 1 – bolide van Red Bull.