Force India wisselt mogelijk van motor

[photo1]Het Force India F1 team is er nog niet zeker van of het volgend jaar wederom met Ferrari motoren rijdt. Teameigenaar Vijay Mallya onderhandelt momenteel met Ferrari.

“Wij willen volgend jaar gebruik maken van KERS”, aldus Mallya. “Maar wij hebben niet de faciliteiten omdat zelf te ontwikkelen. We kunnen het simpelweg niet, het zou voor ons zelfs stom zijn om hieraan te beginnen.”

“Ik heb Ferrari gevraagd om het KERS-systeem, zij zijn mijn partner. Hopenlijk geven ze me het voor een redelijk prijs. Als ze dat niet doen dan hebben we een probleem en moeten we elders kijken. Er zijn genoeg andere mogelijk leveranciers.”

Van Honda is bekend dat het na het wegvallen van Super Aguri graag een tweede team van motoren en KERS-systeem wil voorzien. De Japanners zouden al hebben gesproken met Scuderia Toro Rosso maar ook Force India F1 zou een optie zijn. Honda zou bereid zijn de motoren voor een lagere prijs dan Ferrari te leveren.

Honda moet ook wel. Het succes van Scuderia Toro Rosso wordt voor een groot deel aan de sterkte van de Ferrari motoren gewijd. De Honda motoren behoord momenteel tot de zwakkere krachtbronnen in de Formule 1.