F1 Nieuws

Christian Horner geeft update over toekomst Max Verstappen bij Red Bull Racing

Christian Horner geeft update over toekomst Max Verstappen bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft update over toekomst Max Verstappen bij Red Bull Racing

Christian Horner geeft update over toekomst Max Verstappen bij Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

Het was even onduidelijk of de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing zou liggen. Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië dreigde de Nederlander namelijk met een vertrek bij het Oostenrijkse team, toen hij lucht kreeg van een plannetje om Helmut Marko uit het team te werken. Er volgde daarna een paar spannende dagen voor Red Bull.

De hele situatie zorgde er namelijk voor dat Toto Wolff zijn kans zag en direct probeerde om Max Verstappen naar Mercedes te lokken. De Oostenrijker nodigde Helmut Marko uit om zich bij Mercedes te voegen en beloofde Verstappen dat hij vanaf 2026 een competitief pakket zou hebben, omdat de nieuwe krachtbron van Mercedes volgens geruchten ver voorloopt op de motoren van de andere fabrikanten.

Maar inmiddels heeft Verstappen al meerdere malen aangegeven dat een vertrek niet meer zo aannemelijk is als een aantal weken geleden. In Australië was klonk hij al een stuk positiever over het langer aanblijven bij Red Bull en dat onderstreepte hij in Japan, door duidelijk te maken dat hij op zijn plek zit bij het team.

"Van mijn kant ben ik erg blij met waar ik nu sta en dat willen we zo houden. Ik heb een contract bij Red Bull tot en met 2028. Daarna wil ik eerst nog maar eens zien of ik dan nog door wil gaan. Dat is voor mij het belangrijkste, niet 'waar' ik ga rijden. Daar denk ik eerlijk gezegd niet over na", aldus Verstappen in Suzuka.

Horner geeft update

Inmiddels heeft ook Christian Horner het idee gekregen dat Max Verstappen weer helemaal gelukkig is binnen het team. Ook al heeft het even gestormd achter de schermen bij Red Bull Racing, lijkt iedereen nu weer met elkaar door één deur te kunnen. Horner durft dan ook uit te spreken dat Verstappen gewoon aan zal blijven.

"We zijn er 100 procent zeker van dat Verstappen bij ons blijft", aldus Horner in Japan. Daarnaast laat de teambaas en CEO van Red Bull Racing weten dat de positie van de teamgenoot van Max Verstappen ook steeds zekerder wordt. Als Pérez een dergelijk niveau kan blijven aantikken, zal hij ook na 2024 bij Red Bull blijven rijden.

"Pérez is het seizoen goed begonnen en zijn contract loopt aan het eind van het jaar af. We houden de markt natuurlijk in de gaten en overwegen alle opties, maar het zitje is van Checo en alleen hij kan het verliezen. We bevinden ons in een vroeg stadium van het seizoen en het is geweldig om zoveel interesse te krijgen van zoveel coureurs. We bevinden ons in een luxe positie, maar Checo is tot nu toe erg sterk bezig", zo laat Horner weten.

Win 100x je inzet: bij een winstmarge van 10 seconden of meer! (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties