F1 Nieuws

Christian Horner kijkt vol spanning naar GP China: 'Wordt een andere dynamiek'

Christian Horner kijkt vol spanning naar GP China: 'Wordt een andere dynamiek'
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner kijkt vol spanning naar GP China: 'Wordt een andere dynamiek'

Christian Horner kijkt vol spanning naar GP China: 'Wordt een andere dynamiek'
BSR Agency

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in gesprek met Sky Sports vooruitgeblikt op de Grand Prix van China. Er wordt voor het eerst sinds 2019 weer gereden in Shanghai en gelijk wordt er ook een Sprint verreden.

De Grand Prix van China werd tussen 2004 en 2019 verreden op het Shanghai International Circuit. In die tijd heeft de race vaak voor veel actie gezorgd. Ook stond de Grand Prix van China uit 2016 lange tijd bekend als de race met het hoogste aantal inhaalacties ooit.

Afgelopen jaar kwam daar echter verandering in toen er tijdens de Grand Prix van Nederland nog meer werd ingehaald.

Coronapandemie

Na de editie van 2019 werd de race echter niet meer verreden. Dat had als reden dat de coronapandemie over de wereld raasde. Ook speelden de strenge regels van de Chinese overheid een rol in het uitblijven van de Chinese Grand Prix toen de pandemie iets rustiger werd.

Na een afwezigheid van vijf jaar wordt de race echter weer verreden. Voor enkele coureurs zal het de eerste keer zijn dat ze op het circuit rijden, aangezien er vijf jaar lang niet is gereden in China en er in die tijd genoeg nieuwe rijders zijn bijgekomen (of vertrokken) op de grid

Dat kan dus voor flink wat spanning zorgen. Zeker gezien het feit dat er een Sprint gepland staat en het raceweekend dus sowieso al een andere indeling zal hebben dan normaal het geval is. Het is tevens de eerste keer dat het aangepaste Sprintformat zal worden gebruikt.

"Andere dynamiek"

Gevraagd naar de Grand Prix van China geeft Horner aan dat hij uitkijkt naar de race.

"Het is geweldig om weer in China te racen, want het is een geweldig circuit met snelle bochten en een heel lang recht stuk. Daarnaast is het circuit zwaar voor de linkerband en lijkt de eerste bocht maar eindeloos door te gaan," begint de Red Bull-teambaas, die vervolgens kijkt naar het aangepaste format. "Het wordt een interessante uitdaging met het Sprint-formaat, het wordt een andere dynamiek," aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties