Column Carlo Van Dam: Drukke (Italiaanse) tijden

[photo1]In de afgelopen maand ben ik veel naar Italië afgereisd.
Van 8 t/m 17 Februari ben ik in Lonato (vlakbij het Gardameer) geweest voor de 7e Winter Cup, de eerste internationale race van het jaar.
Ik reed in de Formule Super A klasse, de hoogste klasse in de karting. Het was mijn debuut in deze klasse, ik deed het gelijk al goed door de snelste tijd neer te zetten in de Kwalificatie.
Hierdoor mocht ik 2x van pole-position startte voor de kwalificatie races. Ik werd een keer 1e en 2e.
Op Zondag voor de Pre-finale mocht ik hierdoor ook van Pole vertrekken, maar door een stuurfout en later carburateur problemen moest ik de strijd al vroegtijdig staken. Resultaat: 31e, tevens was dat de startpositie voor de finale. In de finale werd ik 8e.

2 weken later zat ik weer in Lonato, maar toen voor de eerste ronde van het Italiaans Kampioenschap. Met een totaal van 226 deelnemers en een prijzenpot van 70.000 euro is het een van de grootste kampioenschappen in Europa.
Na de kwalificatieseries had ik mij als 2e geplaatst voor de finale. Ik kon de 2e plaats voor een lange tijd vasthouden totdat ik problemen kreeg met de wegligging en ik plaatsen verloor, uiteindelijk finishte ik als 7de.

De komende maand zal er veel worden getest om de toch wat teleurstellende resultaten te verbeteren. We zullen ons vooral gaan richten op het chassis.
Op 11 Maart zal ik weer afreizen naar Italië voor de Margutti Troffee in Parma. Een internationale race ter ere van Andrea Margutii, die jaren geleden overleed tijdens een trainig op het circuit van Parma.

De Formule 1 is ook weer op volle toeren. De GP van Australië zat boordevol met actie. De zoveelste overwinning van Michael Scumacher, de eerste podium plaats voor Kimi Raikkonen, waar ik in 1998 nog mee heb gekart en de 5e plaats van Webber.
Ook het optreden van Jarno Trulli was sterk. Kortom, het belooft een spannend jaar te worden.

Carlo van Dam

Loading