Column Carlo Van Dam: Nog steeds kans

[photo1]Waar in de Formule 1 het kampioenschap, zowel rijders als constructeurs, al beslist is, ligt de strijd in de karting nog volledig open. Na een moeilijk begin in het Italiaans -en het Wereld Kampioenschap zijn er nog steeds kansen voor een goede eindklassering.

In het Italiaans Kampioenschap sta ik na mijn overwinning tijdens de 4e ronde in Sarno tweede in het kampioenschap, met maar 3 punten achterstand. De volgende en tevens laatste race voor het kampioenschap wordt verreden op 5 en 6 oktober in het Zuid-Italiaanse Lecce. Er is dus nog volop kans op een eindoverwinning.

Op 10 en 11 augustus heb ik de 3e ronde van het WK verreden in het Portugese Braga. Tijdens de kwalificatieheats werd ik tweemaal 1e maar in de laatste had ik een aanrijding en finishte niet. Hierdoor mocht ik slechts vanaf een 7e positie starten voor beide Finales. In beide races ging het super! Ik kon in beide races opklimmen naar een 3e positie. Hiermee heb ik veel kostbare punten gescoord en ben opgeschoven naar een 5e plaats in het kampioenschap met 29 punten achterstand op de leider. Als we de komende races constant kunnen blijven presteren heb ik vertrouwen in een goede eindklassering.

De volgende ronde wordt gehouden in het Franse Salbris. Vorig jaar won ik hier ook een race, maar toen voor het Europees Kampioenschap Formule A. Het is mijn favoriete baan en ik heb er heel veel zin in!

De Formule 1 nadert ook het einde van het seizoen. Met nog vier races te gaan zal vooral in het teken staan van het gevecht om de 2e plaats in het kampioenschap, maar Barichello is de grootste kanshebber voor de titel “vice-wereldkampioen”. Ook zullen de lege stoelen voor volgend jaar worden ingevuld. Waarschijnlijk zal ik ook een bezoek brengen aan de GP van België op Spa-Francorchamps op uitnodiging van Jarno Trulli’s manager Lucio Cavuto. Hij is ook nauw betrokken met mijn carrière door mijn deelname met Trulli Kart dit seizoen. 2 jaar geleden ben ik ook al er naartoe geweest, maar toen reed Jarno nog voor Jordan.

Carlo Van Dam

Loading