Concorde overeenkomst eindelijk ondertekent

De FIA heeft bevestigt dat alle teams, uitgezonderd BMW Sauber, de nieuwe concorde-overeenkomst hebben getekend. De teams en de FIA hebben zich door de ondertekening tot 2012 aan de Formule 1 verbonden.

De afgelopen maanden vlogen de teams, de FIA, en de FOM, elkaar regelmatig in de haren over de toekomst van de sport. Enkele teams dreigden zelfs een eigen kampioenschap op te gaan richten.

De teams hebben ook afgesproken de kosten de komende jaren flink naar beneden te brengen. Daarbij geven zowel de FIA als de teams aan op een stabiele toekomst te hopen.

BMW Sauber, dat zich aan het einde van dit seizoen terug trekt uit de sport, heeft nog tot 5 augustus om de overeenkomst te tekenen. Door middel van de ondertekening kan BMW Sauber een plek reserveren voor een overnemende partij van het team. Nadeel van de ondertekening is dat er een hoge boet volgt als het team volgend jaar niet aan de start staat.

De FIA ging verder niet op details in, de automobiel organisatie meldde later enkele kleine veranderingen bekend te maken ten op zichten van 2010. Mogelijk heeft dit betrekking op een gewijzigd kwalificatie-formaat.

Loading