Concurrentie verbaasd zich over snelheid Ferrari

Dat Ferrari haar zaken goed voor elkaar heeft bleek wel uit de recente rondetijden op het circuit van Bahrein. Deze rondetijden hebben ook bij de concurrentie de ogen doen openen.

De beide Toyota coureurs, het enige team dat ook bij de test aanwezig was, laten weten dat Ferrari absoluut superieur is.
“Het is geen uiterlijke schijn, Ferrari is gewoon duidelijk superieur”, aldus Timo Glock. “Natuurlijk wordt er ook met benzine gespeeld maar wij komen gewoon 1,5 seconde per ronde tekort. Ferrari heeft een grote stap voorwaarts gezet en gaat zeker de eerste seizoenshelft domineren.”

Ook bij de presentatie van het Force India F1 team was de snelheid van Ferrari een gespreksonderwerp. Teambaas Collin Kolles liet weten zich zorgen te maken, Ferrari zou volgens hem een enorme stap hebben gemaakt. De progressie van Force India F1 zou niet groot zijn en daarom zou de afstand van het kleine Formule 1 team tot aan de top van het veld enorm geworden zijn.

Ferrari lijkt haar zaken vooral op motorisch gebied prima voor elkaar te hebben. De Scuderia hebben op dit gebied alles op alles gezet omdat er de komende 5 jaar niet aan de motor mag worden ontwikkeld. Volgens Toyota is de “engine mapping” (de afstellingen van de motor red.) fenomenaal.

Loading