Coronel heeft toezegging Wilux

[photo1]Tom Coronel heeft vandaag op zijn fanclubdag in Huizen laten weten nog geen overeenkomst met Minardi te hebben. De Nederlander heeft enkel een toezegging van Wilux dat zeer waarschijnlijk vanaf 3 maart hoofdsponsor van Minardi zal zijn.

“Ik heb nog geen overeenkomst met Minardi, alleen een toezegging van Wilux”, aldus Tom Coronel. “Zij worden hoofdsponsor bij Minardi en ze hebben mij gevraagd of ik, als Nederlandse coureur, beschikbaar ben om het één en ander publicitair te ondersteunen. Hieronder valt bijvoorbeeld het tweezitter programma.”

“Daarnaast hebben ze bedwongen om inspraak te hebben in de rijderskeuze in het geval dat de vaste coureurs niet beschikbaar zijn. Om eventueel een invalbeurt mogelijk te maken moet ik een superlicentie hebben. In mijn geval krijg ik die alleen als ik voldoende testkilometers heb gereden in een actuele Formule 1 auto. Daarvoor moet ik dus testen, en dat zal ook gebeuren, die toezegging heb ik van Wilux. Wat er verder nog allemaal gaat gebeuren staat nog niet vast, dat is iets wat we in de komende maanden moeten regelen.”

Minardi bevestigde eerder al tegenover F1News.nl dat er geen overeenkomst is, daarnaast zou Coronel geen reservecoureur zijn. De Formule 1 renstal liet toen ook weten niet blij te zijn met de uitlatingen van Coronel, het team heeft overigens wel bevestigd dat Nederlander binnenkort zal testen.

Tom Coronel zal dit jaar wederom meedoen aan de 24 uur van Le Mans, daarnaast wil hij aan het Europese toerwagenkampioenschap (ETCC) deelnemen.

Loading