Stoddart spreekt weer eens..

[photo1]Met nog enkele dagen te gaan voor de start van het nieuwe seizoen heeft Paul Stoddart weer van zich doen spreken.

De Minardi teambaas dreigt het veto recht dat op het Concorde Agreement rust toe te passen, omdat de grote fabrikanten geen goedkope motoren leveren aan de kleine teams.

“Op 29 april van vorig jaar is er een afspraak gemaakt met de fabrikanten om goedkope motoren te leveren. In ruil daarvoor zouden Jordan en ik akkoord gaan met het blijven gebruiken van traction control. Tot nu toe is er echter niets gebeurt. Als de fabrikanten zich niet aan hun afspraken houden zal ik mijn akkoord aangaande traction control terugtrekken. Dit zal grote problemen opleveren voor hun”, aldus Stoddart

Kort na de afspraak tussen de teams kwam Mercedes met een schatting van de kosten. Voor 10 miljoen dollar zou het motoren kunnen leveren. Nadat Mercedes het echter nog eens uitgebreid nagerekend had kwam het tot de conclusie dat 10 miljoen niet haalbaar zou zijn. Andere fabrikanten zeiden ook verlies te maken als ze voor dit bedrag motoren zouden leveren.

Het Concorde Agreement is het geheime verdrag dat alle Formule 1 teams ondertekend hebben. Voorwaarde voor de uitvoering ervan is dat alle teams akkoord gaan. Wanneer Minardi zich terugtrekt zullen de grote teams volgens Stoddart hun traction control systeem van de auto moeten halen, iets dat tientallen miljoenen dollars aan ontwikkeling zou kosten.

Loading