CRB gaat beslissen over contract Glock

Het CRB (Contract Recognition Board) gaat beslissen over het contract wat GP2 kampioen Timo Glock met Toyota heeft getekend. Toyota gaf een nieuw contract voor Glock af bij het CRB maar Glock heeft nog een contract met BMW Sauber.

BMW Sauber heeft Glock voor volgend jaar nog onder contract als testrijder voor het team terwijl Glock nu ook een contract heeft als racerijder bij Toyota als teamgenoot van Jarno Trulli. Het CRB gaat nu kijken welk contract wordt ingediend. Mario Theissen van BMW gaf aan een contract te hebben met Glock en te wachten op de uitkomst. Eerder verklaarde Theissen nog dat Glock een vrij man was als het ging om een racezitje.

Het is niet de 1e keer dat het CRB in actie moet komen als het gaat om Formule 1 contracten. Het CRB moest zich in 2004 bezighouden met de contracten van Jenson Button. Button zou naar Williams gaan in 2005 maar Honda hield hem aan zijn contract en het CRB was het ermee eens. Button tekende dus een contract dat in ging vanaf 2006 maar toen dat eenmaal zover was wou de Brit toch liever bij Honda blijven tot groot ongenoegen van Williams. Het CRB besliste dat Button bij Honda kon blijven.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading