Davidson wil scoren met Super Aguri

[photo1]Na jarenlang getest te hebben bij B.A.R en Honda is het Anthony Davidson nu eindelijk gelukt, een racecontract krijgen in de Formule 1. Davidson gaat rijden bij Super Aguri waar hij de teamgenoot wordt van Takuma Sato. Een oude bekende van Davidson, voordat beide mannen in de Formule 1 terechtkwamen reden ze al in hetzelfde team.

Je hoort nu tot nu toe het Super Aguri F1 Team, hoe voel je je op dit moment?
AD: “Het is geweldig om deel uit te maken van het team! Ik ben zo blij dat het uiteindelijk toch allemaal gelukt is. Ik kijk er naar uit een goede relatie met het team op te bouwen om uiteindelijk succesvol te worden.”

Hoe is het nu eindelijk Formule 1 coureur te zijn?
AD: “Een geweldig gevoel. Ik droom hier al van sinds dat ik kind ben. Nu heb ik eindelijk mazzel, want dat is het. Je moet namelijk op de juiste tijd op de juiste plek zijn. Het is een droom die uitkomt.”

Wat zijn je eerste indrukken van Super Aguri F1 en de fabriek van het team in Leafield?
AD: “Mijn eerste indruk is dat een erg hard werken maar klein team is. Het team is kleiner dan de teams waarvoor ik de afgelopen jaren heb gewerkt. Maar het is fijn. Iedereen is enorm gemotiveerd om resultaat te gaan leveren. Ik kijk er naar uit om met iedereen te gaan samenwerken.”

Hoe denk dat het zal zijn op opnieuw met Takuma Sato te gaan werken en racen?
AD: “Dat voelt wat raar. Ik heb met hem gereden als teamgenoot in de Formule 3, daarna hebben we ook nog samengewerkt bij B.A.R. Het is dus een beetje raar om hem opnieuw tegen te komen, maar nu wel als directe tegenstander! Het wordt een leuk jaar. We kunnen goed met elkaar overweg en we weten waar onze sterke en zwakke punten liggen. Hopelijk gaan we elkaar, zoals dat hoort, naar de limiet pushen.”

Wat zijn je persoonlijke doelen en verwachtingen voor 2007?
AD: “Ik ken de raceweekenden niet alleen van mijn sessies op vrijdag maar ook van de drie Grand-Prix waarin ik al reed. Testen is een ding, maar racen is toch iets anders. Je kan snelle rondetijden rijden tijdens het testen maar het is erg moeilijk dit ook in een race te doen. Allereerst heb ik door verschillende reden nog geen race uitgereden dus dat is mijn allereerste doel in Melbourne, daarna wil ik met team progressie gaan maken. Ook al is het misschien bekend terrein, ik zal veel moeten leren. Tegen het einde van het jaar hoop ik Taku te kunnen pushen en hopelijk is de auto dan ook competitief. Het ultieme doel is het scoren van punten in je eerste jaar, ik geloof erin dat mogelijk moet zijn.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading