De kat gaat voor de stier

[photo1]Jaguar teambaas David Pitchforth heeft laten weten dat de Jaguar logo’s niet van de bolides van zijn team zullen verdwijnen. In de Britse pers doken geruchten op, de “Jaguar kat” zou moeten plaats maken voor de “Red Bull stier”.

“De reden waarom wij in de Formule 1 zitten is om de bekendheid van het merk Jaguar wereldwijd te vergroten” aldus Pitchforth. “We praten momenteel nog met Red-Bull. Er zullen enkele Jaguar logo’s op onze bolides verschijnen, het Jaguar logo zal echter zeker niet verdwijnen.”

Hiermee word duidelijk dat Red-Bull wel degelijk een grote hoeveelheid geld in Jaguar zal stoppen. Volgens speculaties zal de drankenfabrikant de komende drie jaar ruim 45 miljoen Euro in het team stoppen. Pitchforth verklaarde eerder voor de Oostenrijker Cristian Klien te hebben gekozen omdat hij veel talent heeft, niet omdat deze de steun heeft van Red-Bull. Jos Verstappen die ook lange tijd kanshebber was bij Jaguar denkt hier echter anders over.

“Ik maakte een goede kans bij Jaguar” aldus Jos Verstappen. “Maar ik wist ook dat het heel moeilijk zou worden als Red-Bull zou instappen. Dat is gebeurd, Red-Bull zal 45 miljoen Euro in drie jaar tijd in het team investeren. Wij kunnen daar niet tegenop. Jaguar heeft gekozen voor het geld niet voor de snelheid, ik wil Cristian Klien niet afbranden want hij heeft ongetwijfeld talent. Maar hij zal tijd nodig hebben, wat ik tot nu toe van hem heb gezien was ook niet zo bijzonder.”

Loading