De laatste woorden van Stoddart als Minardi teambaas

[photo1]Vanaf aanstaande maandag zal Red-Bull Minardi officieel in handen krijgen. Paul Stoddart die bij Minardi de laatste vijf jaar teambaas was zal dan uit de Formule 1 verdwijnen, de Australiër gaat zich richten op zijn luchtvaartmaatschappij Ozjet.

“Nu Red Bull Minardi definitief in handen krijgt wil ik alle medewerkers, zowel in de fabrieken in Engeland en Italië als het raceteam, bedanken voor hun support in de afgelopen vijf jaar. Ze hebben fantastisch gepresteerd als je kijkt naar de middelen.”

“Daarnaast wil ik ook iedereen bedanken die dit jaar voor ons hebben gereden, Patrick Friesacher, Christijan Albers, Robert Doornbos, Chanoch Nissany, en Enrico Toccacelo, voor hun bijdrage aan het team.”

In het bijzonder wil ik Robert Doornbos bedanken. Hij heeft het fantastisch gedaan in moeilijke omstandigheden. Hij kwam pas de 12e Grand-Prix bij het team en had nog niet eerder een race gereden. Hij had geen ervaring met de Minardi PS05B. Doornbos leerde snel, ontwikkelde zich, en was zeer snel op snelheid.”

“Robert heeft in de korte tijd dat hij bij ons heeft gereden laten zien dat hij veel talent heeft. In de korte tijd dat hij ons team is geweest heeft hij veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto.”

“Ik wil ook onze commerciële en technische partners en motorpartner Cosworth bedanken. Daarbij bedank ik ook de duizenden Minardi fans over de gehele wereld voor hun support van de afgelopen jaren.”

“Als laatste bedank ik Giancarlo Minardi. Dankzij zijn doorzettingsvermogen heeft Minardi overleefd terwijl betere en teams met een groter budget failliet gingen. Door de jaren heen heeft Minardi al grote problemen op weten te lossen. Het is jammer dat de naam Minardi nu uit de Formule 1 zal verdwijnen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading