De problemen van Hispania Racing

Geoff Willis, technisch directeur van Hispania Racing, staat op het punt om het team te verlaten. Willis die hoog aangeschreven staat in de Formule 1 ziet niet langer heil in de Spaanse debutant.

Het begon vorig jaar zo mooi voor het Spaanse team, Campos met steun van Dallara en befaamde ontwerper Geoff Willis zou een competitieve auto gebouwd worden. Later kwam daar Bruno Senna bij, een coureur die voor miljoenen aan sponsorgeld zou zorgen.

De problemen begonnen toen duidelijk werd dat Adrian Campos een overeenkomst had gesloten waarbij nauwelijks sponsorgeld gemoeid was. Campos dacht via de naam Senna zelf sponsoren binnen te halen. Een foute gedachte, sponsoren hapten nauwelijks toe.

Vervolgens kon Campos Dallara niet meer betalen en stopte de Italiaanse chassisbouwer het ontwikkelingswerk. Het ontwikkelingswerk waarbij Dallara Willis toen besloot buiten te houden, de chassisbouwer was immers bang dat Wilis met alle tekening aan de haal zou gaan.

Toen Campos uiteindelijk werd overgenomen en Dallara de betaling ontving werd Willis nog altijd wantrouwend buiten het project gehouden. Dallara leverde het team uiteindelijk een Formule 1 – auto, maar bij Hispania Racing is men allerminst tevreden:
“Dallara heeft rommel geleverd” aldus manager of business affairs Manfredi Ravetto. “In Melbourne schoot een ventiel los van de auto van Senna. Een onderdeel van drie euro, als je een goede klem hebt. Maar je hebt ze ook voor drie cent en die heeft Dallara gebruikt.”

Inmiddels wordt Dallara niet meer bij het team betrokken. Willis kan echter weinig uitrichten omdat alle data van de auto bij Dallara liggen. Dallara stelt deze data uiteraard niet beschikbaar.

Willis stapt nu op en van Dallara is al afscheid genomen. Hoe nu verder voor Hispania Racing? Het wordt nu wel heel moeilijk voor het team om dit jaar nog progressie te maken of volgend jaar te kunnen voort borduren op de auto van dit jaar.

(pg)