“Honda wilde Super Aguri niet verkopen”

Volgens de voormalig accountant van Super Aguri, PKF, had de Formule 1- renstal gered kunnen worden. Volgens PKF was er een koper maar wilde Honda het team niet verkopen.

Super Aguri had bij PKF nog 400.000 Dollar open staan. Toen Super Aguri nagenoeg failliet was stelde PKF een plan op waarbij de renstal verkocht en schuldvrij werd gemaakt. PKF had daarbij al een partij gevonden die het team wilde kopen.

Volgens PKF zag Honda dit niet zitten en benaderde het een ander bedrijf om Super Aguri F1 uit de Formule 1 terug te trekken.
“Elke vakman zou voor onze optie gekozen hebben, er waren kopers”, aldus Philip Long van PKF. “Maar Honda wilde Super Aguri gewoon niet verkopen, het team mocht niet op de markt komen. Andere kleinere schuldeiser waren wel voor ons plan maar omdat Honda de grootste schuldeiser was ging het plan helaas niet door.”

Honda was mogelijk bang dat een nieuwe koper voor een prikkie met technologie aan de haal ging die voor veel geld door de Japanners was ontwikkelt. Daarnaast zouden mogelijk ook de goede prestaties van Super Aguri, vaak beter dan fabrieksteam Honda, het imago van de Japanse autogigant geen goed doen.