De toekomst van Jos Verstappen

[photo1]De toekomst van Jos Verstappen is nog zeer onzeker. Nog niemand weet waar de Nederlander volgend jaar zal rijden, momenteel praat Verstappen met diverse teams, namen willen Verstappen en zijn management echter niet bekend maken. Hieronder een overzicht van alle mogelijke opties die Nederlander heeft.

Minardi
Dat Verstappen met Minardi in gesprek is duidelijk. Verstappen wil een betere bolide, het is nog maar zeer de vraag of Minardi deze volgend jaar kan geven. Daarnaast lijkt Verstappen’s belangrijkste sponsor Trust niet helemaal tevreden te zijn met Minardi, Trust maakte geld over naar het team om de bolide door te ontwikkelen. Teambaas Paul Stoddart doet dit echter niet maar gaat dit geld voor volgend jaar gebruiken. Stoddart wil voor volgend jaar geld achter de hand houden als de sponsoren van Jos Verstappen naar een ander team zouden vertrekken. Op Monza zal de manager van Verstappen, Huub Rothengatter, met Stoddart over volgend jaar gaan praten.

Jordan
Dat Jordan en Verstappen opnieuw met elkaar in gesprek zijn is duidelijk. Dit weekend waren de sponsoren van Verstappen regelmatig te zien bij het team van Jordan, er werd zelfs achter gesloten deuren gepraat. Jordan is zeer geïnteresseerd in het sponsorgeld van Verstappen en is daarnaast ook op zoek naar een vervanger voor Gaincarlo Fisichella.

Jaguar
Mogelijk is er ook een kleine kans bij Jaguar, “the cat” heeft het contract met Justin Wilson immers nog steeds niet verlengd. Michael Schumacher tipte Verstappen vandaag over een mogelijke vrije plaats bij Jaguar. Tot nu toe heeft Wilson nog niet gebracht wat Jaguar met hem wilde bereiken, mogelijk gaat dus ook Jaguar op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Mark Webber.

B.A.R
Jacques Villeneuve heeft nog steeds niet bijgetekend, het is dus nog steeds niet zeker of de Canadees bij B.A.R zal blijven. Teambaas David Richards houdt andere coureurs achter de hand en praat momenteel met diverse kandidaten waaronder Jos Verstappen en Takuma Sato. Bij B.A.R lijken de kansen van Verstappen zeer klein te zijn, echter het is algemeen bekend dat in de Formule 1 alles mogelijk lijkt te zijn. Richards verwacht echter op zijn vroegst tijdens de Grand-Prix van Japan pas iets bekend te kunnen maken.

De stoeltjes bij de overige teams zijn inmiddels bezet of de teams hebben aangegeven niet met Verstappen in zee te willen. In de komende maanden zal er meer duidelijk worden over de toekomst van Jos Verstappen, hierover vind je natuurlijk alles op F1News.nl.