De Toyota TF104 Foto Update

Het Panasonic Toyota F1 Team heeft vandaag om 12.00 uur op haar fabriek in het Duitse Keulen de Toyota TF104 gepresenteerd. Voor de ogen van de internationale media werd het laken van de TF104 verwijderd.

De Toyota TF104 is een doorontwikkeling op de bolide van vorig jaar, ontwerper Gustav Brunner wilde niet “het wiel opnieuw uitvinden”. Desondanks is geen enkel onderdeel hetzelfde is als bij de TF103. Zoals eerder gezien bij Williams en Sauber, zijn de rear-wing endplates groter, dit in verband met de nieuwe regelementen.

Wat verder opvalt zijn de sidepods á la Ferrari, en de grote uitlaten aan de bovenzijde van het bodywork.
Toyota koos niet voor het populaire twin-keel principe, de onderste wieldraagarmen van de TF104 komen bij elkaar in een centraal punt onder de auto.
Overige veranderingen zijn kleine turning vanes in plaats van barge boards en wat kleinere sidepods met daarvoor horizontale fins.

Onder het bodywork van de nieuwe bolide ligt de splinternieuwe Toyota RVX-04 motor. Deze motor is aangepast aan de nieuwe reglementen, de Jappanners hebben hoge verwachtingen van de krachtbron. In het verleden liet Toyota al zien sterke en betrouwbare motoren te kunnen bouwen.

Op 20 januari zullen testcoureur Ricardo Zonta en Cristiano Da Matta voor het eerst met de bolide in actie komen. Dit zal gebeuren op het circuit van Barcelona.

Multimedia – Foto’s TF104 Launch / Open House

Loading