De verschillen tussen de afneembare en de vaste trekhaak

De verschillen tussen de afneembare en de vaste trekhaak
Een trekhaak achter de auto is eigenlijk onmisbaar. Zeker als je een caravan hebt natuurlijk. Op het gebied van trekhaken valt er meer te kiezen dan menig autorijder denkt. Vormen, modellen en kleuren: er is een grote keuze. Maar ook qua typen trekhaak zijn er opties. De vaste trekhaak kent iedereen natuurlijk wel. Maar er zijn ook afneembare trekhaken, voordelig te koop bij Olifanttrekhaken.nl de trekhaak specialist. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een vaste en een afneembare trekhaak?

Enkele praktische voordelen van een afneembare trekhaak
En afneembare trekhaak klik je eenvoudig in en uit bij het bumpergedeelte. Als je de trekhaak niet nog hebt, kun je deze afneembare trekhaak van Olifanttrekhaken.nl de trekhaak specialist, gewoon onder in de kofferbak kwijt. De bumper wordt vervolgens met een kap afgedekt, zodat er visueel niets zichtbaar is! Onnodig te vermelden dat dit soort afneembare trekhaken erg praktisch zijn. Alleen wanneer jij echt een trekhaak nodig hebt, klik je hem vast. En op andere momenten heb je dus geen last van een trekhaak die naar buiten steekt. Bij een vaste trekhaak kun je deze niet losmaken: een vaste trekhaak zit permanent aan de auto vast. Voordeel van een vaste trekhaak is wel dat deze voordeliger zijn dan trekhaken die je los kunt klikken en later weer kunt bevestigen. Toch hebben klik trekhaken de nodige voordelen boven een vaste trekhaak. 

Het oog wil ook wat: de esthetische schoonheid van een vlakke bumper
Veel mensen kiezen voor een afneembare trekhaak vanwege de esthetische schoonheid hiervan. Een strakke bumper zonder trekhaak die naar buiten steekt, vinden veel autorijders aantrekkelijker ogen dan een vaste trekhaak aan de achterzijde van de auto. En dit klopt: een strakke bumper zonder trekhaak ziet er modern en vlot uit.

Geen last meer van haperende parkeersensoren
Een vaste trekhaak kan vervelend zijn bij parkeersensoren. Natuurlijk kun je de sensoren voor het parkeren uitschakelen, maar dan mis je natuurlijk wel wat. Kies je voor een losse trekhaak, dan heb je hier dus geen last meer van.

Trekhaak hangt niet meer voor kentekenplaat
Je ziet het nogal eens: een trekhaak die de kentekenplaat minder goed leesbaar maakt. Wettelijk gezien moet een kentekenplaat volledig af te lezen zijn. Trekhaken verhinderen dit nogal eens, wat juridisch dus niet mag. Met een afneembare trekhaak ben je snel van dit vervelende probleem af en hoef je niet bang te zijn dat je een boete krijgt.

Loading