De vrijdag van de teams

[photo1]McLaren
In de ochtend deed Lewis Hamilton het betrekkelijk rustig aan. Hij was langzamer dan beide Ferrari’s en teamgenoot Kovalainen. In de tweede sessie was Hamilton snelste.

Kovalainen was derde in de tweede sessie en was erg positief:
“Het ziet er goed uit, we zijn opnieuw snel. Ik heb hoge verwachtingen voor morgen.”

Renault
Renault doet het vandaag verrasend goed. Beide auto’s in de top 8 in de ochtend en Piquet slechts een fractie langzamer dan Hamilton in de tweede sessie.

De Fransen waren wel zo eerlijk toe te geven dat ze met minder benzine reden dan normaal. Het beeld is dus vooralsnog wat vertekend.

Ferrari
De eerste paar ronden van Ferrari in de eerste sessie waren meteen snel, aan het einde van de sessie stonden de Scuderia toch pas als vijfde en zesde op de chrono’s. Raikkonen was niet al te positief: “Ik denk dat McLaren hier wat sneller is dan ons.”

BMW Sauber
De BMW Sauber vinden we beide sessies ronden de de 8e plek. Heidfeld kan Kubica goed volgen en lijkt daarmee zijn mindere eerste seizoenshelft achter zich hebben gelaten.

Toyota
Toyota lijkt opnieuw competitief genoeg te zijn voor de punten. De rondetijden van de TF108 waren vandaag ongeveer 1 seconde langzamer dan de top van het veld, hiermee moet een top 8 klassering mogelijk zijn.

Williams
10e plek voor Rosberg in de tweede sessie, Nakajima besluit als 14e. In de ochtend waren Rosberg en Nakajima nog in het achterveld te vinden. “De concurrentie is sterk hier”, zo verteld Rosberg. “Vooral Renault oogt snel.”

Red Bull
Beide Red Bull bolides zitten dichtbij elkaar in het middenveld. Mark Webber geeft toe dat hij en het team nog wat werk te doen hebben”.

Scuderia Toro Rosso
Een dramatische vrijdag voor Sebastian Vettel, in beide sessies kreeg de bolide van de Duitser te kampen met hydraulische problemen. Vettel reed bijna geen ronden. Bourdais eindigde als 14e en 15e.

Honda
Honda is hier met een nieuwe “haaienvin” en wielophanging. Ondanks deze veranderingen was het team vandaag nog niet erg op snelheid, de Japanners konden Force India F1 net voorblijven.

Force India F1
Force India F1 maakte vandaag wat kilometers met de nieuwe versnellingsbak. Deze versnellingsbak zal over drie weken in Valencia definitief haar debuut maken. Force India F1 was opnieuw niet de snelste maar de verschil met de rest van het veld was minimaal. Mike Gascoyne was tevreden: “De versnellingsbak heeft het perfect gedaan”.

Loading