Van der Garde gaat bij McLaren trainen

Giedo van der Garde is uitgenodigd door Vodafone McLaren Mercedes om zijn conditie verder te ontwikkelen met Heikki Kovalainen in Finland van 4 tot en met 7 augustus. Van der Garde wordt hierdoor in de gelegenheid wordt gesteld om zich met de beste op dit gebied te meten. De Nederlander maakt al enkele jaren deel uit van het talentenprogramma dat Mercedes in samenwerking met McLaren heeft opgezet.

Martin Whitmarsh, CEO Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes, zegt: “Wij zijn erg onder de indruk van Giedo’s mentale en fysieke ontwikkeling dit jaar. Het Vodafone McLaren Mercedes driver development program zal hem op alle fronten coachen om zijn natuurlijke talent naar het hoogst mogelijke niveau te ontwikkelen. Dit omvat complete sessies in onze racesimulator waar hij wat snelheid en consistentie betreft een sterk resultaat neerzet maar ook mentale coaching en driver fitness. Wij vertrouwen erop dat hij zijn ontwikkeling voortzet door ons driver development program waarin het trainen met Heikki hem in staat stelt om te op trainen op het hoogste professionele niveau.

Giedo van der Garde was vorig jaar testcoureur bij Force India F1. Daarnaast kende hij een teleurstellend seizoen in de Renault World series by Nissan. In datzelfde kampioenschap is hij nu oppermachtig en gaat hij riant aan de leiding.

Giedo zegt: “Ik zie er naar uit om samen met Heikki dit intensieve trainingsprogramma te doorlopen. Ik bewonder hem om zijn sterke focus en toewijding aan het professionele racen. Ik verheug mij op dit trainingsprogramma wat een welkome onderbreking is midden in dit hectische en succesvolle seizoen. Het zal mij weer dichter bij mijn doel brengen om een allround en pure coureur te worden. Ik verwacht dat de bossen van Finland de beste plek zullen zijn om mij voor te bereiden op mijn volgende race op de Nürburgring in Duitsland.’’

Van der Garde heeft nog een rechtszaak lopen tegen Force India F1. De Nederlander zegt betaald te hebben voor testkilometers die niet zijn gemaakt en wil geld terug, Force India F1 ontkent geen afspraken te hebben gemaakt over testkilometers. Volgens het team uit India is Van der Garde “simpel weg niet goed genoeg voor Formule 1”.