De zondag van de teams

[photo1]Ferrari
Pole-Position, snelste ronde, en de overwinning voor Felipe Massa. Toch was de prestatie van Ferrari vandaag bij lange na niet optimaal. Massa had wat geluk dat hij een boete kreeg van 10.000 toen Ferrari hem na zijn eerste pitstop te vroeg weg stuurde.

Raikkonen presteerde zwak, en daarnaast ging er opnieuw een motor in rook op. En ook nog eens een mislukte pitstop waarbij een monteur zijn enkel brak.

McLaren
Lewis Hamilton was niet helemaal fit, hij had last van een griepje. Toch pakte de Brit een 2e plek, niet slecht voor zijn kampioenschap. Kovalainen werd vierde. Hiermee pakt McLaren ook nog eens 3 punten op Ferrari in het constructeurskampioenschap. Geen overwinning maar ook geen slecht weekend voor McLaren.

BMW Sauber
Een halve minuut achter Hamilton werd Kubica derde vandaag. Halverwege de race klaagde Kubica over een slechte wegligging, dit werd veroorzaakt door een plastic zak in de side-pod van de auto. Nick Heidfeld startte als 8e maar eindigde als 9e buiten de punten.
“Een van de slechtste races ooit voor me”, aldus Heidfeld. “Ik had de snelheid gewoon niet”. Technisch directeur Willy Rampf liet na de race weten dat hij wat meer had verwacht van Heidfeld

Toyota
Jarno Trulli reed het hele weekend erg sterk, hij eindigde vanaf een 7e startplek als 5e. Glock startte, ook niet helemaal fit, als 13e. Hij maakte slechts een pitstop en werd knap 7e.
“Ik moet Timo bedanken”, aldus Trulli. “Hij heeft dit weekend een geweldige input gehad in de afstelling van de auto. Dit laat zien dat we als team steeds sterker worden. De auto wordt beter en ook het team is gewoon perfect op elkaar ingespeeld. Gelukkig is dit nu ook te zien op het circuit.”

Scuderia Toro Rosso
Sebastian Vettel was misschien wel de man van het weekend. De Duitser was hele weekend erg snel, hij haalde een verdiende 6e plek. Vettel had wel wat geluk dat hij de 1e ronde door kwam, hij kwam namelijk in aanraking met de Ferrari van Raikkonen.

Bourdais eindigde als 10e, hij kwam in aanraking met Heidfeld en moest de race met een licht beschadigde auto uitrijden.

Williams
Nico Rosberg scoorde eindelijk weer eens in de punten, hij werd 8e. De eerste punten sinds Silverstone. Volgens Rosberg is Williams nu op de weg terug.

Nakajima liet zijn auto afslaan bij de start en reed vervolgens lokale held Fernando Alonso uit de race.
“We waren in gevecht met anderen en ik kon hem gewoon niet meer ontwijken”, aldus Nakajima die na een reparatie in de pits als 15e eindigde.

Renault
Tot verdriet van zijn eigen supporters was Alonso al na enkele bochten klaar. Nakajima reed de tweevoudig wereldkampioen van achteren aan. Piquet reed met een licht beschadigde auto naar plek 11.
“Een weekend om snel te vergeten”, aldus teambaas Flavio Briatore.

Red Bull
Toro Rosso was toch het “junior” team van Red Bull? Dit weekend was het een omgekeerde wereld.
Volgens teambaas Christian Horner is dit weekend van Red Bull verschrikkelijk slecht. Webber die als 12e eindigde liet weten het hier volledig mee eens te zijn: “We moeten de data maar eens goed gaan bekijken”.
Coulthard eindigde als laatste nadat hij bij de start werd geraakt en vervolgens nog met Fisichella in aanraking kwam.
“Sorry voor Fisichella, het is mijn fout”, liet hij na de race weten.

Honda
De auto van Rubens Barrichello werd vannacht uit het parc fermé gehaald omdat Honda op het laatste moment besloot van remmen te wisselen. Barrichello eindigde als 16e en reed misschien wel zijn slechtste race uit zijn carrière.

Jenson Button was het hele weekend veel sneller maar kon ook geen potten breken.

Force India F1
Adrian Sutil was goed onder weg maar crashte. “Adrian was zo eerlijk om toe te geven dat hij zelf een fout maakte”, aldus technisch-directeur Mike Gascoyne. Fisichella eindigde als 14e van de 17 bolides.
“Geen slecht weekend, we waren niet veel langzamer dan de anderen”, aldus Fisichella.

Loading