Fisichella wil doorgaan

[photo1]Giancarlo Fisichella, 35 jaar is hij inmiddels. De Romein stond al meer dan 200 maal aan een Grand-Prix start, reed voor topteams, en won 3 Grand-Prix. Dit jaar rijdt Fisichella bij Force India F1 hopeloos achteraan rondt, tijd voor een pensioen zou je denken. Niets is minder waar, Fisichella wil het liefst nog enkele jaren doorgaan.

“De auto is gewoon niet snel genoeg”, zo verklaard Fisichella in Formule 1/ Racereport. “Ik kan niet veel meer doen dan dat ik nu al doe. Wat ik nodig heb is een goed resultaat, een uitschieter. Met een 19e startplek en een 12e plek in de race kan ik niet tevreden zijn. Met een plek in de punten zou ik tevreden zijn, dan kan ik mijn criticasters bewijzen dat ze het verkeerd zien.”

“Natuurlijk is het moeilijk om achteraan te rijden. Maar dat is iets wat vooral tussen de oren zit. Maar zo is het leven nu eenmaal op dit moment. Ik hou van Formule 1 en hoop dat ik de kans krijg nog enkele jaren te mogen rijden, daar ligt mijn prioriteit.”

Fisichella rijdt dit jaar op basis een onkostenvergoeding bij Force India F1, volgend jaar wil de coureur wel geld zien. Naar verluidt heeft de manager van Fisichella om 1,5 miljoen Dollar gevraagd, een zeer bescheiden vergoeding voor een Grand-Prix winnaar.