Discussie over motoren zwengelt aan

[photo1]De discussie over de motorbevriezing zwengelt aan.Flavio Briatore en Fernando Alonso snappen het niet, Renault heeft zoals afgesproken niets aan haar motor verandert. Toch is zichtbaar dat teams zoals Ferrari, McLaren, en BMW Sauber dit seizoen motorisch sterker zijn geworden dan de Fransen.

“Het is oneerlijk, we worden voor de gek gehouden”, zo doet Flavio Briatore zijn beklag in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. “Doorontwikkelen is verboden en wij doen daar ook niet aan. Anderen doen dit wel en lopen op ons uit.”

Ook Alonso was in Hongarije opnieuw kritisch. Volgens de Spanjaard die vorig seizoen bij McLaren reed hebben Ferrari, BMW Sauber, en McLaren elke twee drie Grand-Prix een update gereed waarmee ze weer een klein stapje voorwaarts maken. Volgens Alonso gebeurd is er bij Renault al meer dan een jaar niets veranderd aan de krachtbron.

De technisch directeur van Ferrari, Aldo Costa, reageerde op de aantijgingen van Alonso en Briatore:
“De regels zijn bevroren, een onderdeel alleen vervangen of gewijzigd worden als het om betrouwbaarheid gaat of als je kunt aantonen dat je een onderdeel goedkoper kunt maken. Deze informatie is bij alle teams bekend. Als zij nee zeggen, dan is het ook echt nee. Ik ben van mening dat alles prima is geregeld.”

Onlangs kwamen bij Red Bull geluiden naar boven dat Scuderia Toro nu sneller zou dan zijn dan Red Bull Racing. Toen beide teams met hetzelfde chassis gingen rijden was Red Bull Racing sneller. Nu zou Toro Rosso sneller zijn, dit zou enkel door een verbeterde Ferrari krachtbron komen.

“Ik heb dit verhaal ook gehoord”, aldus Frank Williams. “Ik heb het van anderen, een coureur die zowel voor Red Bull als Toro Rosso testte verbaasde zich over het verschil. Bloody hell zou hij hebben geroepen. Of het waar is of niet ik weet het niet.”

“Feit is wel dat de motoren niet gelijk, in de verste verte niet zelfs. Dat is nu eenmaal zo. Ik denk niet dat iemand de regels overtreedt, sommige teams zijn nu eenmaal beter om de regels te verbuigen. Feit is wel dat ik Ferrari nergens van wil beschuldigen.”

Loading