Doornbos en Scuderia Toro Rosso

[photo1]Robert Doornbos reed gisteren voorlopig zijn laatste Grand-Prix voor Red Bull. Red Bull kiest volgend jaar voor David Coulthard en Mark Webber en zal niet langer gebruik maken van een derde coureur.

Doornbos kreeg een aanbod van Red Bull om volgend jaar in de Amerikaanse Champcar series te gaan rijden. In samenspraak met zijn management heeft de Rotterdammer dit aanbod geweigerd. Formule 1 blijft de enige optie voor Doornbos.

De hoop op een racestoeltje in de Formule 1 leek al vervlogen maar na zijn goede prestaties in de afgelopen drie Grand-Prix zijn lijken er meer opties te zijn. Scott Speed is namelijk nog niet bevestigd door Scuderia Toro Rosso. Teambaas Gerhard Berger en Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz zijn eigenaar van dit team.

Dit seizoen draaide Red Bull op voor de operationele kosten van dit Italiaanse team. Afgelopen weekend heeft Mateschitz aan Berger laten weten dat het team volgend jaar voor haar eigen kosten moet opdraaien. Berger kijkt nu naar opties om het budget van het team te vergroten. Een van deze opties lijkt het aannemen van Doornbos te zijn in plaats van Scott Speed.

Doornbos heeft sponsorgeld en Berger heeft daarnaast al laten weten gecharmeerd te zijn van de Nederlander. Speed presteerde dit jaar daarentegen enigszins teleurstellend. Speed heeft echter de Amerikaanse nationaliteit en dat is interessant voor Red Bull. Red Bull wil de Amerikaanse markt veroveren met haar energiedrankjes en een Amerikaanse coureur is daarbij een goed hulpmiddel.

Scudera Toro Rosso en het management van Robert Doornbos zijn inmiddels met elkaar in gesprek. Voor Doornbos lijkt dit een goede maar ook de enige kans te zijn om volgend jaar een heel seizoen te kunnen racen in de Formule 1.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading