Doornbos finisht verdienstelijke debuutrace na starthektiek

[photo1]Op een drukbezochte Hockenheimring heeft Robert Doornbos vanmiddag in stijl zijn Formule 1 debuut gemaakt in een race die slechts één uitvaller kende. De nieuwe rekruut van het Minardi F1 team finishte de 67 ronden tellende race als 18e, nadat hij door toedoen van oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve in de openingsfase veel tijd en plaatsen verloor. Door echter continue te blijven jagen op zijn voorgangers, mocht Doornbos na afloop van zijn debuut de oprechte felicitaties en respectbetuiging van zijn teameigenaar Paul Stoddart in ontvangst nemen!

Door bij de start uit de problemen te blijven, weet Doornbos al in de eerste ronde zijn zeventiende startpositie om te zetten naar een verdienstelijke veertiende plaats. Naast Webber, Sato en Trulli (die alledrie betrokken zijn bij aanrijdingen in de eerste ronde) houdt de 23-jarige Nederlander ook voormalig wereldkampioen Vileneuve en zijn oud-teamgenoten Karthikeyan en Monteiro achter zich in deze openingsfase. Lang kan Doornbos echter niet genieten van deze comfortabele positie. In ronde vier rijdt Villeneuve namelijk Doornbos van achteren aan, waardoor de Minardi met startnummer 20 met aanzienlijke schade aan de achterkant van zijn bolide zijn team moet opzoeken.

Omdat zijn pitcrew de fout maakt om tijdens deze ongeplande stop zowel bij te tanken als een lekke band te vervangen, verliest Doornbos wederom kostbare tijd als hij niet veel later door de wedstrijdleiding verplicht wordt binnen te komen voor een stop-and-go penalty. Hoewel Doornbos hiermee terugvalt naar de voorlaatste positie, weet de debutant zich prima te revancheren. Door op een hoog tempo te blijven jagen op de beide Jordans voor hem, haalt de Rotterdammer het beste uit zijn oorspronkelijk geplande 2-stops strategie. Na 67 hardbevochten ronden op de 4.574 kilometer lange Hockenheimring is het verschil naar Monteiro en Karthikeyan op de finishlijn slechts een luttele 10 seconden. Doornbos eindigt zijn debuutrace uiteindelijk op de 18e positie op vier ronden van winnaar en huidig kampioenschapleider Fernando Alonso.

Robert Doornbos: “Wow, wat een ervaring! Ik ben echt heel blij dat ik mijn debuutrace heb weten te finishen en dat ik me ook fysiek nog topfit voel. Jammer dat ik na de botsing met Villeneuve de aansluiting met het veld verloor, maar gedurende de race heb ik nu wel heel veel bruikbare ervaring opgedaan die me vooruit gaat helpen in de aanstaande Grand Prix. Ik denk dat ik kan terugkijken op weer ‘een goede dag op kantoor’. Het team heeft me echt fantastisch geholpen dit weekend, en ik kan dan ook niet wachten om alweer volgende week in Hongarije opnieuw aan te vallen!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading