Doornbos maakt Formule 1 debuut

[photo1]Op het Shanghai International Circuit, heeft Robert Doornbos vandaag een succesvolle vuurdoop gekend van zijn Formule 1 loopbaan. In de twee oefensessies op het 5.451 kilometer lange circuit legde Doornbos foutloos zijn eerste ronden af voor het Jordan Grand Prix-team. Door van aanvang af vergelijkbare rondetijden te noteren als de overige acht Ford-rijders uit de renstallen van Jordan, Jaguar en Minardi, gaf de Rotterdamse testcoureur direct op indrukwekkende wijze zijn visitekaartje af bij zijn debuut.

Doordat de Italiaan Giorgio Pantano zijn financiële verplichtingen jegens zijn team niet tijdig kon nakomen, is voormalig testcoureur Timo Glock vanaf dit weekend gepromoveerd tot racecoureur voor het team van Jordan Grand Prix. Met steun van Muermans Group en Burgfonds zal Robert Doornbos hierdoor de functie van (vrijdag)testrijder tijdens de laatste drie wedstr ijden te China, Japan en Brazilië vervullen.

Hoewel Doornbos pas vandaag zijn eerste meters ooit reed in een Formule 1-bolide, presteerde de in het Italiaanse Viareggio woonachtige coureur de gehele dag als een ervaren professional. Niet alleen maakte de debutant zich steeds meer de wagen en haar techniek eigen, ook verhoogde Doornbos continue zijn snelheid op het hypermoderne circuit dat dit weekend gastheer is voor de eerste Grand Prix van China.

Na afloop van de twee één uur durende trainingen reageerde de onlangs 23 jaar geworden Doornbos uiteraard verheugd op zijn Formule 1 debuut. Robert: “Het was werkelijk een fantastisch gevoel om als eerste coureur ooit het Chinese asfalt te kiezen vanmorgen. Toen ik me na mijn eerste installatieronde weer meldde bij het team waren mijn ogen van enthousiasme en ongeloof vast zo groot als schoteltjes! Het is namelijk niet te omschrijven hoe snel deze wagens accelereren, remmen en schakelen. Alles voelde vanaf het begin echter zo natuurlijk aan dat ik al snel concrete informatie over de wagen aan het team kon geven om vervolgens daadwerkelijke progressie in output en snelheid te boeken. Het belangrijkste is dat het team gezegd heeft tevreden te zijn over mijn inzet en dat het hierdoor belangrijke informatie voor de racecoureurs heeft kunnen verzamelen. Samen met het team kijk ik dan ook uit naar het verdere verloop van dit weekend en natuurlijk de eerstvolgende oefensessies tijdens de Grand Prix van Japan!”

Insight F1 Motorsport Report

Loading