Doornbos met 326 km/u over afsluitdijk

[photo1]Vanmorgen reed voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een Formule 1-wagen over de snelweg. Robert Doornbos, haalde in zijn Red Bull Racing bolide op de A7 bij de Afsluitdijk een snelheid van maar liefst 326 kilometer per uur!

Het doorgaans rustige Den Oever werd vanmorgen om 10.32 uur opgeschrikt door het geluid van een voorbijrazende Formule 1-auto. Op dit tijdstip ging namelijk, op de speciaal voor deze gelegenheid afgezette A7, een jongensdroom van Formule 1-coureur Robert Doornbos in vervulling.

Hoewel Nederland sinds 1985 geen Formule 1 Grand Prix meer op eigen bodem heeft, kwam vanmorgen toch het gevoel weer even terug toen Robert Doornbos met ongekende snelheid richting het monument op de dijk raasde. Daar aangekomen draaide hij een aantal spectaculaire donuts om vervolgens zijn Formule 1-auto op de parkeerplaats stil te zetten.

Bronnen melden overigens dat de Red Bull Racing coureur op het traject is geflitst. De hoogte van de boete is niet bekend.

Robert Doornbos: “Wow, dit was echt gaaf! Natuurlijk was ik al wel eens vaker met een personenauto over de Afsluitdijk gereden, maar dit is een veel spannender ervaring! Toen Red Bull Nederland mij begin dit jaar vroeg of ze misschien één van mijn stoutste dromen konden waarmaken, riep ik direct ‘volgas met de RB2 over de Afsluitdijk rijden’. Deze droom is dus vandaag dubbel en dwars uitgekomen! Iedereen echt mega bedankt voor het realiseren van dit te gekke idee!”

Op de website van Robert Doornbos is een filmpje van de rit te bekijken

Bron: Robert Doornbos media

Loading