Doornbos wil in de Champcars blijven

[photo1]Het lijkt er niet op dat we Robert Doornbos volgend jaar terug zien in de Formule 1. De Rotterdammer die aan het begin van dit seizoen de overstap maakte naar Amerika staat momenteel tweede in het Champcar kampioenschap.

De door Red Bull gesponsorde coureur maakt geen kans meer op stoeltjes bij de twee Red Bull Formule 1 teams. Beide teams zijn inmiddels bezet. Toyota en Williams zouden echter belangstelling hebben getoond in de Nederland. Williams zou overwegen om Doornbos deze winter te laten testen.

Toch lijkt een overstap naar de Formule 1 niet voor de hand te liggen. Doornbos laat weten zich momenteel teveel naar zijn zin te hebben in Amerika:
“Champ Car is de hoogst haalbare raceklasse in Amerika. Ik win daar races, ik vecht voor het kampioenschap en ik verdien heel veel geld. Dus waarom zou ik terugwillen naar de Formule 1 om daar achteraan te rijden?”

Doornbos staat momenteel bij Minardi onder contract, dat team wil hem voor volgend jaar graag houden. Daarnaast heeft het kampioensteam in de Champcar, Newman/ Haas, concrete interesse in Doornbos. Voor dit team werd Sebastian Bourdais de afgelopen jaren kampioen, volgend jaar maakt de Fransman de overstap naar de Formule 1.

De Champcars zijn dit weekend neer gestreken in Assen. Vooraf aan zijn thuisrace kon Doornbos het niet laten nog even een sneer uit te delen aan Christijan Albers:
“Met Christijan heb ik helemaal niks. Je moet egoïstisch zijn in deze sport. Hij had zich destijds neerbuigend uitgelaten over mij. Prima, dat was zijn explosie. What goes around, comes around. Nu zit hij thuis en heeft hij geen job.”

De titel lijkt Doornbos overigens niet meer te kunnen behalen in de Champcars. De voorsprong van Sebastian Bourdais lijkt praktisch onoverbrugbaar, de Fransman kan dit weekend in Assen de titel al pakken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading