Drie uit drie voor Schumacher

Michael Schumacher heeft de derde Grand-Prix van dit seizoen op zijn naam geschreven. Op het circuit van Bahrein bleef de Duitser opnieuw zijn stalgenoot Barrichello voor. B.A.R coureur Jenson Button mocht opnieuw het podium beklimmen.

Het bleef uiteindelijk droog, de harde wind zorgde ook niet voor problemen. Schumacher en Barrichello konden hun posities bij de start behouden. Gianmaria Bruni moet al snel opgeven, hij komt niet weg bij de start. Fernando Alonso verliest in de 1e ronde zijn voorvleugel, de Spanjaard moet de pits opzoeken en kan beginnen aan een inhaalrace.

In ronde 9 komt de race van Kimi Raikkonen opnieuw tot een vroegtijdig einde. De Mercedes motor begeeft het zeer spectaculair. Dit is de derde keer op rij dat Raikkonen uitvalt, hij kan zijn titelaspiraties al op zijn buik schrijven. Voor de uitval vechten Klien en Raikkonen om een positie. Klien ontpopt zich tijdens de race als een coureur die lef heeft, hij maakt echter ook nog wat schoonheidfoutjes.

Takuma Sato passeert Ralf Schumacher. Schumacher geeft echter te weinig ruimte waardoor beide mannen elkaar raken. Sato kan door, Schumacher gaat van de baan en moet blij zijn dat hij opnieuw met vier wielen op de grond terechtkomt. De Duitser maakt vervolgens een pitstop waarna hij zijn weg kan vervolgen.

Inmiddels bouwen de Ferrari’s gestaag hun voorsprong uit. Niemand weet in de buurt te komen van de rondetijden die Michael Schumacher op de klokken zet. Na de eerste serie pitstops rijden beide B.A.R’s even aan de leiding, Sato het veld even aanvoeren maar moet dit al weer snel overlaten aan Schumacher.

Sato gaat even van de baan en beschadigt daarbij zijn voorvleugel. De Japanner moet de pits inkomen en kan aan een inhaalrace beginnen.

Nick Heidfeld gaat even door het gras. De Jordan coureur heeft het zwaar, teamgenoot Giorgio Pantano rijdt rondetijden die vrijwel gelijk zijn. Fernando Alonso en Ralf Schumacher passeren Felippe Massa. Enkele ronden later gaat ook Sato voorbij aan Massa.

Ook de tweede serie pitstop verloopt goed. Bij een pitstop van Ralf Schumacher valt een monteur, dit blijft echter gelukkig zonder gevolgen. Nadat Schumacher de baan opkomt tikt hij Giancarlo Fisichella in de rondte. Inmiddels maakte de wedstrijdleiding bekend enkele incidenten tussen Jarno Trulli en Rubens Barrichello en Sato en Ralf Schumacher na de race te gaan onderzoeken.

Terwijl Minardi coureur Zsolt Baumgartner uitvalt krijgt Montoya problemen met zijn versnellingsbak. De Colombiaan kan enkel in de 5e versnelling rijden en ziet de ene na de andere coureur voorbij komen, uiteindelijk wordt de Colombiaan 13e.

Ook David Coulthard valt uit in de pitsstraat uit. Hiermee ziet McLaren geen bolides eindigen.

Schumacher wint opnieuw. Jenson Button wordt voor de tweede keer op rij derde. Sato en Alonso eindigen na inhaalraces nog in de punten. Mark Webber haalt het 1e punt van het seizoen voor Jaguar.

1. M. Schumacher Ferrari 1:28:34.875
2. R. Barrichello Ferrari + 1.367
3. J. Button BAR + 26.687
4. J. Trulli Renault + 32.214
5. T. Sato BAR + 52.460
6. F. Alonso Renault + 53.156
7. R. Schumacher Williams + 58.155
8. M. Webber Jaguar + 1 ronde
9. O. Panis Toyota + 1 ronde
10. C. Da Matta Toyota + 1 ronde
11. G. Fisichella Sauber + 1 ronde
12. F. Massa Sauber + 1 ronde
13. JP. Montoya Williams + 1 ronde
14. C. Klien Jaguar + 1 ronde
15. N. Heidfeld Jordan + 1 ronden
16. G. Pantano Jordan + 2 ronden
17. G. Bruni Minardi + 5 ronden

Loading