Druk loopt op voor Brawn GP

De druk loopt flink op voor de Britse Formule 1 renstal Brawn GP. Jenson Button, leider na 10 van de 17 races, vindt dat het hoog tijd wordt voor een goed resultaat na enkele teleurstellende prestaties in de laatste weken.

“We moeten dit oplossen. We leiden in het kampioenschap, maar het is niet te vermijden dat ze ons in gaan halen als de prestaties blijven zoals ze nu zijn,” zei de 29-jarige Brit in een interview met persbureau SID.

“Als we geen goed resultaat neerzetten in Valencia, dan zitten we in de problemen. Het is als het dragen van de gele trui, wetende dat wanneer je de bergen ingaat je geen kans hebt en ingehaald zal worden.”

Button heeft momenteel een voorsprong van 18.5 punten op Red Bull coureur Mark Webber, maar dit gat was enkele weken geleden nog een stuk groter.

Na in de eerste zeven races telkens het podium bereikt te hebben, inclusief zes overwinningen, is dit nu drie maal op rij niet gelukt. De zevende plaats in Hongarije, afgelopen zondag, was de slechtste prestatie tot zover in 2009.

Ook met ploeggenoot Rubens Barichello lijkt het bergafwaarts te gaan. Op de Hungaroring finiste de Braziliaan als tiende, wat ook voor hem de slechtste classificatie was van dit seizoen.