Experts teams naar Singapore

[photo1]Bijna alle Formule 1- teams sturen komende weken delegaties van technische experts naar het nieuwe stratencircuit van Singapore. De Grand-Prix van Singapore vindt op 28 september van dit jaar plaats en wordt de eerste race die niet onder daglicht zal worden verreden.

De Formule 1- teams hebben niet de mogelijkheid vooraf op het circuit te testen. Ross Brawn van Honda F1 verklaard: “We sturen mensen naar Singapore om te bekijken welke problemen we allemaal tegen kunnen komen. Daarnaast zullen deze mensen data verzamelen zodat we zoveel mogelijk in de computers op de fabriek in Engeland kunnen simuleren. Ik denk dat de meeste teams dit wel zullen doen.”

“Het circuit van Singapore wordt een nieuwe uitdaging voor ons. Er wordt tegen de klok in gereden en de vangrails staan overal. Het wordt een soort tweede Monaco, een foutje wordt onmiddellijk hard afgestraft. Een testdag zou geen gek idee zijn. Ook bandenfabrikant Bridgestone staat nu voor een enorme uitdaging. Er is een limiet aan de samenstelling van de banden die mag worden aangepast. Singapore vraagt om een heel andere soort band. Het zal hier veel koeler zijn omdat het donker is. Ik denk niet dat Bridgestone voor deze ene race met heel speciale banden komt.”

Het circuit van Singapore zal worden verlicht door 1500 lichtmasten die 4x zo sterk zijn als normale stadionverlichting. Het circuit gaat gebruik maken van de openbare weg net zoals dat bij de Grand-Prix van Australië en Monaco gebeurd.

Eerder dit jaar reden de motoren van de MotoGP klasse in het donker op het circuit van Qatar, dit werd een succes. De motoren waren goed zichtbaar en ook de coureurs waren zeer te spreken over het racen in het donker.

De Formule 1 zou aanvankelijk eerst gaan testen in Singapore om te wennen aan de nieuwe omstandigheden. De teams annuleerden deze testsessie echter omdat de kosten te hoog zouden zijn. Nu staan de Formule 1- teams dus op 28 september aan de start zonder dat er getest is. De organisatie van de Grand-Prix van Singapore liet wel de mogelijkheid open tot het opnemen van een extra trainingssessie.

Loading