Albers vervangen voor Duitse Grand-Prix?

[photo1]Volgens het doorgaans zeer betrouwbare weekblad Autosport heeft het team van Spyker F1 het vervangen van Christijan Albers voor de Grand-Prix van Duitsland serieus in overweging.

Volgens Autosport is nog niet helemaal duidelijk hoe ver gevorderd de plannen zijn. Er zijn diverse coureurs die het stoeltje van Albers graag zouden willen overnemen. Namen die genoemd worden zijn onder andere Christian Klien, Marc Gene, en Narain Karthikeyan. De laatst genoemde lijkt daarbij ook de beschikking te hebben over enkele miljoenen Euro’s aan sponsorgeld.

Er zijn zelfs geruchten die melden dat de vervanger van Albers deze week al op het circuit van Spa-Francorchamps voor Spyker zal testen.

Spyker F1 teambaas Collin Kolles was kort en bondig toen Autosport naar zijn reactie vroeg:
“Ik heb geen commentaar”

Update
Formule 1 meldt dat een van de sponsoren van Christijan Albers niet betaald heeft aan het team van Spyker. Dit zou de aanleiding zijn van de mogelijke vervanging van Albers.

Het zou gaan om het bedrijf Mingya European Resort. Dit bedrijf is een Chinees onroerend goed fonds. Het bedrijf is eigendom van de Nederlandse zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen. Van den Nieuwenhuijzen kwam eerder dit jaar prominent in het nieuws toen hij vrijgesproken werd van handel met voorkennis.

Het contract tussen Christijan Albers en Mingya European Resort is afgesloten door Albers voormalige manager Lodewijk Varossieau. Varossieau en Albers maakten onlangs bekend uit elkaar te gaan. Varossieau handelt met zijn bedrijf GR8 Industries tot het einde van het jaar wel alle sponsorzaken voor Christijan Albers af.

Mocht Mingya European Resort niet met een betaling over de brug komen dan zullen andere sponsoren van Albers het financiële gat niet opvullen. Dit zou in de praktijk betekenen dat Christijan Albers per direct Formule 1 coureur af zal zijn omdat de verplichtingen tegenover Spyker F1 niet nagekomen kunnen worden.

Het begint er dus steeds meer op te lijken dat Christijan Albers in Engeland voorlopig zijn laatste Grand-Prix heeft verreden. Michiel Mol liet tegenover Formule 1/ Racereport weten niet blij te zijn met de situatie. De directeur van Spyker F1 zou er alles aan doen om op een oplossing te vinden voor het probleem. Mocht de oplossing niet gevonden worden, dan staat de vervanger van Albers al klaar.

Loading