Montoya zegt Formule 1 vaarwel

Na vijf jaar in de Formule 1 geracet te hebben, zal aan het einde van dit seizoen het doek vallen voor Juan Pablo Montoya in de koningsklasse van de autosport. Montoya maakte eerder vandaag bekend dat hij vanaf volgend jaar in de NASCAR te bewonderen is bij het team van Chip Ganassi Racing, waar hij een éénjarig contract heeft getekend.

Afgelopen maanden draaide de geruchtenmolen rondom de toekomst van Montoya in de Formule 1 overuren. McLaren liet al enige tijd geleden weten volgend jaar geen gebruik te willen maken van de diensten van de Colombiaan.

“We zijn verheugd met de komst van een piloot van dit kaliber. Juan Pablo is één van de beste rijders van de wereld, en is voormalig CART-kampioen, Indy 500-winnaar en Formule 1-coureur die de nodige ervaring meebrengt naar ons team,” aldus Chip Ganassi Racing na de bekendmaking.

Met deze overstap schrijft Montoya gelijk geschiedenis door als eerste van de Formule 1 naar de NASCAR over te stappen. Tevens zijn Ganassi en Montoya geen onbekenden van elkaar. In 1999 en 2000 kwam Montoya al uit in de CART series voor het team, waarna in 2001 zijn overstap naar de Formule 1 volgde bij het team van Williams.

Inmiddels heeft Montoya aan 94 Grand Prix’ deelgenomen en daarvan wist hij er zeven te winnen. Daarnaast beklom hij dertig maal het podium.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading