Honda F1 opent nieuwe windtunnel

[photo1]In de hedendaagse Formule 1 is een windtunnel onmisbaar. De topteams in de Formule 1 beschikken allen over een “state of the art” windtunnel waarin in ploegendiensten 24 uur per dag wordt gewerkt. Honda opende gisteren nabij haar fabriek in het Engelse Brackley voor haar Formule 1 project een nieuwe windtunnel, het prijskaartje hiervan bedraagt ruim 36 miljoen Euro.

De windtunnel werd geopend door Alistair Darling (Engelse staatssecretaris van handel en verkeer) en Shigeru Takagi (president van Honda Europa).
“Als je succesvol wilt zijn in de autosport moet je investeren, vandaar dat wij hebben geïnvesteerd in deze windtunnel”, aldus Takagi. “Autosport loopt als een rode draad door de historie van Honda, wij beschouwen autosport als een stap in de toekomst.”

De windtunnel kan Formule 1 schaalmodellen testen tot een snelheid van 290 kilometer per uur. De windtunnel is per direct in gebruik genomen en de eerste progressie die de windtunnel zal brengen wordt dit seizoen al verwacht. Volgens Honda is de ontwikkelingssnelheid van haar Formule 1 programma nu nog verder opgeschroefd.

Honda staat momenteel als 4e in de tussenstand met 32 WK-punten. Volgens Formule 1 experts zit het echter met aërodynamica pakket van Honda wel goed, het zwakke punt zou de betrouwbaarheid en de sterke van de Honda motor zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading