Dubbel voor Red Bull Racing in Engeland

Sebastian Vettel heeft zojuist de voorlopig laatste Grand Prix op Silverstone op zijn naam geschreven. De Duitse Red Bull Racing-coureur was dominant tijdens de 60 ronden tellende race en bleef zijn teammaat Mark Webber voor. Rubens Barrichello pakte de laatste podiumplaats.

Sebastian Vettel pakt hiermee zijn derde overwinning in zijn Formule 1-carriere, maar pas zijn eerste overwinning in een droge race. Zijn start en de rest van zijn eerste stint in de race was daartoe al bepalend.

De Duitser kwam namelijk erg goed weg, in de eerste bocht gevolgd door Rubens Barrichello en Mark Webber. Kimi Raikkonen kende ook een erg goede start en schoof door van de negende startplaats naar de vijfde stek achter Kazuki Nakajima.

Vettel heeft na een aantal ronden al een voorsprong van bijna 10 seconden en de Duitser blijft ruim een seconde per ronde winnen op Barrichello. Mark Webber sluit aan bij de Brawn GP-coureur, maar kan er nog niet voorbij gaan. Tijdens de eerste pitstops kan Webber een paar ronden langer doorrijden en wete zo de tweede plaats over te nemen.

Barrichello kwam daarna nog onder druk te staan van Nico Rosberg, die een goede pitstop maakte en van Felipe Massa, die teamgenoot Raikkonen voorbij was gegaan. Bij de tweede en laatste stop wist Barrichello echter voor Rosberg en Massa te blijven, wat hem de derde en laatste podiumplaats opleverde. Een bedreiging voor de beide Red Bull’s van Vettel en Webber was hij echter nooit.

Nico Rosberg reed een goede race, maar werd in de eindfase nog voorbij gereden door Felipe Massa, die daardoor de vierde plaats pakte, voor de Duitser. Jenson Button had zich zijn thuisrace wel wat anders voorgesteld, want de Brit kon nooit op snelheid komen. Hij eindigde op ruim 46 seconden chterstand als zesde. Jarno Trulli werd zevende, vlak voor Kimi Raikkonen die het laatste puntje pakte.

Heikki Kovalainen kende alweer pech tijdens de race. De Fin werd in de 23e ronde aangetikt van achteren door Sebastien Bourdais, waardoor Bourdais zijn voorvleugel beschadigde. Beiden reden de pits in voor een stop, maar ze gaven een ronde later allebei op. Lewis Hamilton kon ook geen enkele rol van betekenis spelen tijdens de race en na een spin in de slotfase eindigde hij op een teleurstellende zestiende positie.

Net buiten de punten vielen Timo Glock en Giancarlo Fisichella. De Force India reed een hele degelijke race, maar kwam net te kort. Nakajima eindigde als elfde en verloor veel in de race, na vanaf de vierde plaats gestart te zijn. Nelsinho Piquet reed eens een probleemloze race en eindigde zelfs voor zijn teamgenoot. Piquet werd twaalfde, Alonso veertiende. Kubica eindigde als dertiende.

De laatste plaatsen werden nog verdeeld tussen Nick Heidfeld (vijftiende), Lewis Hamilton, Adrian Sutil en Sebastien Buemi. De volgende race is over drie weken in Duitsland, op de Nurburgring.

GP Engeland, race
1 S. Vettel Red Bull 1:22:49.328
2 M. Webber Red Bull + 15.188
3 R. Barrichello Brawn GP + 41.175
4 F. Massa Ferrari + 45.043
5 N. Rosberg Williams + 45.915
6 J. Button Brawn GP + 1:06.285
7 J. Trulli Toyota + 1:08.307
8 K. Räikkönen Ferrari + 1:09.622
9 T. Glock Toyota + 1:09.823
10 G. Fisichella Force India F1 + 1:11.522
11 K. Nakajima Williams + 1:14.023
12 N. Piquet jr. Renault + 1 ronde(n)
13 R. Kubica BMW + 1 ronde(n)
14 F. Alonso Renault + 1 ronde(n)
15 N. Heidfeld BMW + 1 ronde(n)
16 L. Hamilton McLaren + 1 ronde(n)
17 A. Sutil Force India F1 + 1 ronde(n)
18 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 1 ronde(n)

Loading